Zaokroženih sedem let Goodyearove okoljske zgodbe

Kranj, 19. maja 2017 – Z današnjim dogodkom pod taktirko Boštjana Gorenca – Pižame se je na starem Bazenu Kranj iztekla Goodyearova kampanja Pozor(!)ni za okolje. Zmagovalna šola letošnjega, že sedmega okoljskega EKOtekmovanja je Gimnazija Slovenj Gradec. Dogodek je zaznamoval še izid zbornika EKOpraktika. Pod okriljem projekta je Goodyear v sodelovanju s partnerji dosegel opazen premik pri krepitvi nacionalnega gibanja dijakov za zmanjševanje ogljičnega odtisa.

Pižama mladim ob informativnih dnevih: namesto ločevanja na subkulture, ločujte odpadke

Kranj, 10. februar 2017 – Letošnji informativni dnevi na slovenskih srednjih šolah, ki sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje, so obarvani zeleno. Dijaki namreč predstavljajo svoje celoletne okoljske aktivnosti in mladim obiskovalcem sporočajo, da na šoli dihajo za to, da bo iz njih več kot le CO2. Dijakom Gimnazije Ledina se je danes pridružil tudi Boštjan Gorenc – Pižama, ki je vesel, da je pojem ločevanja namesto v kontekstu subkultur zaživel v povezavi z odgovornim ravnanjem z odpadki.

Kreativnost okoljsko osveščenih dijakov: stare kravate za rock in EKOsveče za praznične dni

Kranj, 12. decembra 2016 – Okoljska odgovornost na slovenskih srednjih šolah, ki sodelujejo v Goodyearovi kampanji Pozor(!)ni za okolje, narašča. To kaže Anketa o okoljskih aktivnostih šol, ki v letošnjem šolskem letu sodelujejo v projektu. Glas letošnje kampanje Boštjan Gorenc – Pižama pa mlade nagovarja, naj se potrudijo izprazniti hladilnik, preden se odpravijo po »frišno fasungo«.

Kampanja Pozor(!)ni za okolje: zbornik EKOpraktik kot navdih za zmanjševanje ogljičnega odtisa

Škofja Loka, 17. maja 2016 – Ob današnjem srečanju v Sokolskem domu Škofja Loka se izteka že šesta Goodyearova kampanja Pozor(!)ni za okolje. Ta je v letošnjem šolskem letu s sodelovanjem 16.000 dijakov prerasla v nacionalno gibanje za zmanjševanje ogljičnega odtisa. Zaključni dogodek sta zaznamovala razglasitev Srednje šole tehniških strok Šiška kot zmagovalke letošnje kampanje in slovesna predaja zbornika EKOpraktik Lidiji Stebernak, državna sekretarki na Ministrstvu za okolje in prostor, in mag. Saši Dragar Milanovič, glavni inšpektorici z Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo.

Dan Zemlje: minister mag. Dejan Židan dijake partnerske šole kampanje Pozor(!)ni za okolje opozoril na odgovorno ravnanje s hrano

Ljubljana, 22. 4. 2016 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je kot partner kampanje Pozor(!)ni za okolje za dijake Šolskega centra Kranj organiziralo dogodek na temo viškov hrane. Dogodka se je udeležil tudi dotični minister mag. Dejan Židan, ki je opozoril na velik pomen odgovornega ravnanja s hrano. Dogodek je bil posvečen globalni tematiki odpravljanja viškov hrane. Ti bi sicer postali odpadek, ki po nepotrebnem obremenjuje Zemljo, ob pravočasnem sodelovanju različnih deležnikov pa viški hrane lahko ohranijo svojo prvotno funkcijo in so hrana pomoči potrebnim.

Kampanjo Pozor(!)ni za okolje okronala Energetska nagrada 2016

Kranj, 20. 4. 2016 – Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je v okviru konference 18. Dnevi energetikov, ki je 19. in 20. aprila 2016 potekala v Portorožu, prejela Energetsko nagrado 2016 časnika Finance. Strokovna nagrada komisije je bila podeljena v kategoriji »Promocijski projekt URE/OVE« za okoljsko kampanjo Pozor(!)ni za okolje. Z njo družba osvešča o problematiki ogljičnega odtisa, predvsem srednješolsko mladino in tudi širšo javnost.