Pogoji uporabe

Avtorske pravice

Spletno mesto kampanje Pozor(!)ni za okolje je v lasti družbe Goodyear Dunlop Sava Tires, Družba za proizvodnjo pnevmatik d.o.o., Škofjeloška cesta 6, 4000 Kranj (v nadaljevanju: Goodyear Dunlop Sava Tires). Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Goodyear Dunlop Sava Tires vas pooblašča, da lahko razmnožujete vsebine, objavljene na spletnem mestu www.pozornizaokolje.si. Vsebine lahko uporabljate izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir naveden projekt Pozor(!)ni za okolje družbe Goodyear Dunlop Sava Tires.

Vsaka posamezna vsebina, ki jo Goodyear Dunlop Sava Tires objavi na tem spletnem mestu, lahko vsebuje tudi druga lastniška obvestila ter informacije o avtorskih pravicah, ki so v zvezi s to posamezno vsebino.

Noben zapis v tem navodilu ne navaja, da lahko uporabnik upošteva to kot podeljevanje licence ali pravice po katerem koli patentu ali blagovni znamki Goodyead Dunlop Save Tires ali katerekoli tretje stranke oziroma avtorske pravice Goodyead Dunlop Save Tires.

Upoštevajte, da je vsak proizvod, postopek ali tehnologija v tem navodilu lahko predmet drugih intelektualnih avtorskih pravic, ki si jih pridržuje Goodyead Dunlop Sava Tires in niso predmet tega navodila.

Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je bilo oblikovano z namenom obveščanja o projektu Pozor(!)ni za okolje in osveščanja javnosti o pomembnosti zmanjševanja ogljičnega odtisa. V Goodyear Dunlop Sava Tires ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve.

Vse vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. V Goodyear Dunlop Sava Tires ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Varovanje zasebnosti

V Goodyear Dunlop Sava Tires se zavezujemo, da bomo varovali zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Na spletnem mestu Pozor(!)ni za okolje ne zbiramo osebnih podatkov uporabnikov, razen elektronskih naslovov uporabnikov, ki podpišejo EKOobljubo in se uporabljajo izključno za preverjanje veljavnosti vpisa ter anonimnih podatkov za potrebe spletne analitike.

Pri podpisu EKOobljube nam posredujete vaš e-naslov. E-naslove uporabljamo izključno za preverjanje veljavnosti vpisa in nobene druge namene. Zavezujemo se, da bomo skrbno varovali osebne podatke, ki nam jih posredujete in jih ne bomo uporabili za nobene druge namene ali posredovali tretjim osebam. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Za spletno analitiko uporabljamo orodje Google Analytics, ki ga je izdelala družba Google, Inc. ("Google") in je namenjeno spremljanju in analiziranju obiska tega spletnega mesta. Google Analytics uporablja t.i. piškotke, ki so v obliki besedilnih datotek naloženi na vaš računalnik in spletnemu mestu omogočajo analizo njegove uporabe. Informacije o vašem načinu uporabe tega spletnega mesta bodo skupaj z vašim IP naslovom prenesene in shranjene na Googlovih strežnikih v Združenih državah Amerike.

Google bo te informacije uporabljal z namenom ocenjevanja uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o aktivnostih spletnega mesta za lastnike spletnega mesta in za zagotavljanje ostalih storitev povezanih z aktivnostmi spletnega mesta in spletno uporabo. Google te informacije lahko posreduje tudi tretjim osebam,  kot je to zakonsko zahtevano oziroma, ko tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu. Google vašega IP naslova ne bo povezoval z nobenimi drugimi podatki, ki jih poseduje. Uporabi piškotkov se lahko izognete s pomočjo posebnih nastavitev v vašem spletnem brskalniku, vendar tovrstne nastavitve lahko onemogočajo pravilno in popolno delovanje spletnega mesta.  Z uporabo/obiskom tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da se podatki o vaši uporabi zbirajo in obdelujejo na zgoraj opisan način.

Ker obstajajo na spletnem portalu določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo Goodyear Dunlop Sava Tires, Goodyear Dunlop Sava Tires ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Podrobnejše informacije o piškotkih

Ko uporabnik brska po spletnem mestu, brska anonimno, kar je v skladu z varovanjem zasebnosti in osebnih podatkov. Podatki o uporabi spletnega mesta ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov in jih Goodyear Dunlop Sava Tires uporablja zgolj z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta.

Informacije o uporabi spletnega mesta zbiramo s piškotki. Piškotek je niz znakov, ki ga brskalnik uporabnika lahko trajno shrani na njegovem računalniku. Vanj se shranjujejo podatki in izbire o obiskih posameznih spletnih mest. Spletna mesta uporabijo piškotke vsakič, ko jih uporabnik obišče, tako da shranijo njegov edinstveni identifikator in podatke za namen statistične obdelave (spletne strani, iz katerih je prišel na spletno mesto Pozor(!)ni za okolje, čas in trajanje obiska, obiskane spletne strani na spletnem mestu Pozor(!)ni za okolje in druge podatke, ki niso osebne narave) v zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na njegovem računalniku.

Prav tako piškotki omogočajo optimalno funkcionalnost spletnega mesta - nekatere funkcionalnosti brez sprejetih piškotkov mogoče ne bodo delovale. Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Ob prvem obisku spletnega mesta je uporabnik seznanjen z uporabo piškotkov in povabljen k temu, da poda soglasje za namestitev piškotkov. S soglasjem se šteje, da uporabnik daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo podatkov, zbranih s piškotki.