Širi okolju prijazno ravnanje

Začni kar doma

Opozarjaj na pravilno ločevanje
Poskrbi, da cela družina odpadke ločuje pravilno.
Opozori jih, če storijo napako in jim razloži, kam spadajo različni odpadki. Morda lahko pripraviš plakat, kjer je razloženo pravilno ločevanje, in ga prilepiš poleg koša za smeti.
Opozarjaj na pretirano porabo vode
Opozarjaj na pretirano porabo vode.
Če kdo izmed družinskih članov med umivanjem zob ne zapira pipe, mu razloži, zakaj je to pomembno. Poudari tudi, da je pralni in pomivalni stroj dobro napolniti do konca.

Prepričaj sošolce ali sodelavce

Sodeluj v projektu Pozor(!)ni za okolje
Sodeluj v projektu Pozor(!)ni za okolje.
Če tvoja šola sodeluje v projektu, razmisli o aktivnem sodelovanju. Tako lahko preko projekta svoje sošolce prepričaš, da je zmanjšanje ogljičnega odtisa pomembno ter jim podaš ideje, kako ga zmanjšati.
Opominjaj, naj se vedejo okoljsko zavedno
Sošolce in sodelavce opominjaj, naj se vedejo okoljsko zavedno.
Preveri, ali ločujejo pravilno, ugašajo računalnike, ko jih ne uporabljajo … Predlagaj, naj namesto plastičnih kozarčkov vode pijejo iz stekleničk za večkratno uporabo.

Kaj pa internet?

Deli ideje na Facebooku in spletu
Deli svoje ideje z nami - na Facebook strani Pozor(!)ni za okolje.
Skoči na našo Facebook stran, jo všečkaj in na našem zidu deli ideje, kako zmanjšati ogljični odtis. Tako jih bodo lahko videli tudi ostali, ki so stran všečkali. Morda se razvije tudi kakšna zanimiva debata.
Na družbenih omrežjih deli povezave do člankov o okoljsko zavednem ravnanju
Na družbenih omrežjih deli povezave do člankov o okoljsko zavednem ravnanju.
Družbena omrežja lahko izkoristiš tudi za širjenje okoljsko zavednega ravnanja – na njih lahko s svojimi prijatelji ali sledilci deliš zanimive nasvete za zmanjšanje ogljičnega odtisa.
Za še več nasvetov, svežih idej in zanimivosti spremljaj našo Facebook stran. Lahko pa prispevaš tudi svojo idejo. Deli jo z nami na Facebooku ali pa jo pošlji na simona_dijak@goodyear.com.