Pobudnik projekta: podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires

Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires je 1. julija 1998 začelo poslovati pod imenom Sava Tires. Danes je podjetje v 100-odstotni lasti podjetja Goodyear Dunlop Tires Operations, Luksemburg. Uspešno smo združili več kot 90-letno slovensko gumarsko tradicijo z novimi priložnostmi, ki jih je prinesla povezava z multinacionalno družbo.

Goodyear Dunlop Sava Tires je del velike skupine Goodyear, enega od največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Goodyear zaposluje približno 64.000 ljudi, svoje izdelke pa proizvaja v 48 obratih v 22 državah po celem svetu. V dveh inovacijskih središčih v Akronu, Ohio, ZDA, in v Colmar-Bergu, Luksemburg, si prizadevajo za razvoj vrhunskih izdelkov ter storitev, ki za industrijo postavljajo tehnološke standarde in standarde zmogljivosti.

Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires proizvaja in trži široko paleto visokokakovostnih pnevmatik petih blagovnih znamk (Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava in Debica) ter zagotavlja celovite rešitve in odličen servis. Pnevmatike, izdelane v Kranju, zagotavljajo varnost in udobje na cestah po vsem svetu. Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires se je od leta 1998 razvilo iz proizvajalca pnevmatik blagovnih znamk nižjega razreda v proizvajalca izdelkov in storitev z visoko dodano vrednostjo, ki izpolnjujejo potrebe zahtevnih potrošnikov. Izpolnjevanje teh zahtev so omogočile nenehne naložbe v sodelavce, izdelke in procese, ki so v preteklosti igrale bistveno vlogo in bodo tudi v prihodnosti predstavljale ključno strategijo razvoja.

Skrb za okolje v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je zavezana k ohranjanju okolja, varstvu in zdravju sodelavcev, kupcev in skupnosti. Kot družbeno odgovoren član lokalne skupnosti se zavedamo morebitnih nevarnosti, zato jih poskušamo obvladovati tako, da je naš vpliv na lokalno skupnost čim manjši. Skrb za okolje in zmanjševanje vplivov na okolje sta enakopravno vključena v poslovno strategijo podjetja in v celoten cikel izdelkov, od razvoja pnevmatik do njihove trajne in okolju prijazne odstranitve.
Posebno pozornost pa trajnostnemu ravnanju z okoljem posvečamo tudi v okviru programa korporativne družbene odgovornosti Goodyear Boljša prihodnost.

Več na spletni strani Goodyear Slovenija.