Kampanja Pozor(!)ni za okolje: zbornik EKOpraktik kot navdih za zmanjševanje ogljičnega odtisa

Škofja Loka, 17. maja 2016 – Ob današnjem srečanju v Sokolskem domu Škofja Loka se izteka že šesta Goodyearova kampanja Pozor(!)ni za okolje. Ta je v letošnjem šolskem letu s sodelovanjem 16.000 dijakov prerasla v nacionalno gibanje za zmanjševanje ogljičnega odtisa. Zaključni dogodek sta zaznamovala razglasitev Srednje šole tehniških strok Šiška kot zmagovalke letošnje kampanje in slovesna predaja zbornika EKOpraktik Lidiji Stebernak, državni sekretarki na Ministrstvu za okolje in prostor, in mag. Saši Dragar Milanovič, glavni inšpektorici z Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo.

Dan Zemlje: minister mag. Dejan Židan dijake partnerske šole kampanje Pozor(!)ni za okolje opozoril na odgovorno ravnanje s hrano

Ljubljana, 22. 4. 2016 – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je kot partner kampanje Pozor(!)ni za okolje za dijake Šolskega centra Kranj organiziralo dogodek na temo viškov hrane. Dogodka se je udeležil tudi dotični minister mag. Dejan Židan, ki je opozoril na velik pomen odgovornega ravnanja s hrano. Dogodek je bil posvečen globalni tematiki odpravljanja viškov hrane. Ti bi sicer postali odpadek, ki po nepotrebnem obremenjuje Zemljo, ob pravočasnem sodelovanju različnih deležnikov pa viški hrane lahko ohranijo svojo prvotno funkcijo in so hrana pomoči potrebnim.

Goodyear prejemnik energetske nagrade za projekt Pozorni (!) za okolje

Kranj, 20. 4. 2016 – Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je v okviru konference 18. Dnevi energetikov, ki je 19. in 20. aprila 2016 potekala v Portorožu, prejela Energetsko nagrado 2016 časnika Finance. Strokovna nagrada komisije je bila podeljena v kategoriji »Promocijski projekt URE/OVE« za okoljsko kampanjo Pozor(!)ni za okolje. Z njo družba osvešča o problematiki ogljičnega odtisa, predvsem srednješolsko mladino in tudi širšo javnost.