Pozor(!)ni za okolje: začenja se natečaj za kreativne dijake EKOtalente

Začenja se nagradni natečaj EKOtalent, ki ga družba Goodyear Dunlop Sava Tires organizira v okviru projekta Pozor(!)ni za okolje.

Z današnjim dnem se začenja nagradni natečaj EKOtalent, ki ga družba Goodyear Dunlop Sava Tires organizira v okviru projekta Pozor(!)ni za okolje. S pripravo videoposnetkov na temo zmanjševanja ogljičnega odtisa se bodo sodelujoči dijaki iz srednjih šol po vsej Sloveniji lahko potegovali za privlačno nagrado.

V okviru projekta Pozor(!)ni za okolje sodelujoče šole že tekmujejo v izvajanju EKOnačrta in v organizaciji EKOdneva, nagradni natečaj EKOtalent pa je novost letošnjega šolskega leta, ki omogoča sodelovanje tudi dijakom in srednjim šolam, ki niso partnerice projekta. Na natečaj se lahko prijavijo posamezni dijaki, skupine dijakov ali pa šole. Sodelujoči lahko na natečaj prijavijo enega ali več videoposnetkov, ki prikazujejo njihov pogled na zmanjševanje ogljičnega odtisa. Prispevek mora biti dolg od 30 do 60 sekund in pripravljen v skladu z navodili, objavljenimi na spletni strani projekta www.pozornizaokolje.si.  

Dijaki oz. šole lahko videoposnetke prijavijo do vključno 2. marca 2015, približno dva tedna po zaključku natečaja pa bodo vsi prejeti prispevki, ki bodo upoštevali razpisna navodila, objavljeni na spletnem mestu www.pozornizaokolje.si. Facebook uporabniki bodo lahko vse do 2. aprila za objavljene prispevke glasovali z »všečki«.

H končnemu izboru nagrajenca bo 20 % vseh možnih točk prispevalo število všečkov, ocena 3-članske žirije pa 80 % možnih točk. Pri tem bodo člani žirije ocenjevali predvsem ustvarjalnost in relevantnost videoposnetkov v povezavi z razpisano tematiko.

Zmagovalec natečaja z največ prejetimi glasovi – posameznik ali šola – bo nagrajen s kamero GoPro Cam Hero, ki bo tudi v prihodnje spodbujala kreativno ustvarjanje nagrajenca.  

Več informacij o projektu Pozor(!)ni za okolje je dostopnih na spletni strani www.pozornizaokolje.si, Facebook strani kampanje www.facebook.com/pozorni.za.okolje ali v video filmu.

Več informacij:

Goodyear Dunlop Sava Tires
Anja Komatar
vodja projekta Pozor(!)ni za okolje
T: 04 207 70 16
M: 051 397 015
E: anja_komatar@goodyear.com