EKOtalent

Dijaki oziroma skupina dijakov so lahko v okviru kampanje Pozor(!)ni za okolje v šolskem letu 2014/2015 svoje kratke filme prijavili na natečaj EKOtalent. Z njimi so prikazali svoj pogled na zmanjševanje ogljičnega odtisa in navdušili z ustvarjalnostjo ter različnostjo pristopov k obravnavi problematike. Skupaj 21 filmov so z "všečkanjem" ocenjevali obiskovalci spletne strani in EKOmisija. 

Zmagovalni video

Zmagovalni video "10 preprostih ukrepov" je posnela Nadina Kosinac, ki bo za nagrado prejela GoPro kamero. Čestitamo!

Vsi prispevki

Vse prejete prispevke si lahko ogledaš na spodnjih povezavah. Ob naslovu prispevka je navedeno tudi število Facebook všečkov, ki ste mu jih namenili uporabniki..

Prispevki EKOtalentov s številom glasov Facebook uporabnikov:

Pri prispevkih, za katere avtorji niso uporabili naslova, smo naslov določili sami glede na tematiko posnetka. Pri razvrstitvi prispevkov smo upoštevali čas prijave na natečaj.

Glasovanje in ocenjevanje

  • 20 % k izboru zmagovalca bodo prispevali Facebook uporabniki oz. število zbranih Like/Všeč mi je,
  • 80 % pa ocena žirije, ki bo prejete videoposnetke ocenjevala po posebnem ocenjevalnem obrazcu.

Glasovanje Facebook uporabnikov je potekalo do 2. aprila 2015 do 24. ure. Za število glasov Facebook uporabnikov bomo upoštevali število podeljenih Like/Všeč mi je pri posameznem posnetku 2. aprila 2015 ob 24.00.

Žirija bo pri ocenjevanju filmčkov upoštevala naslednje kriterije:

  • skladnost s pogoji, podrobneje opredeljenimi v Pravila in pogoji sodelovanja v natečaju EKOtalent,
  • ustvarjalnost (kako dobro je ujeta osebna interpretacija tematike, aktivna vloga pri zmanjševanju izpustov, razvidnost sporočila …),
  • relevantnost (razumljivost sporočila, upoštevanje izhodišč kampanje Pozor(!)ni za okolje, kako dobro je predstavljena tematika, ali je predstavljena tudi rešitev za zmanjševanje ogljičnega odtisa …).

Nagrada

Nagrada za EKOtalent: kamero GoPro
Nagrada za EKOtalent

Avtorja najboljšega filmčka po izboru žirije (80 % končne ocene) in Facebook uporabnikov (20 % končne ocene) bomo nagradili s kamero GoPro, ki bo spodbuda za nadaljnje ustvarjanje.