Vid in Pero polepšala dan okoljsko osveščenim dijakom

Biotehniška šola Šolskega centra Nova Gorica je kot zmagovalna šola v organizaciji EKOdneva prejela zasluženo nagrado - duhovit nastop Vida in Perota, članov skupine Iglu. Nagrado jim je podarila organizatorica kampanje, družba Goodyear Dunlop Sava Tires.
Biotehniška šola Šolskega centra Nova Gorica

Skupina Iglu je improligaška ekipa, ki je zabavala že obiskovalce zaključnega dogodka kampanje Pozor(!)ni za okolje. Tokrat sta člana skupine Vid in Pero navdušila dijake, ki so lansko šolsko leto izjemno uspešno organizirali EKOdan.

Biotehniška šola Šolskega centra Nova Gorica je EKOdan izvedla brezhibno. Člane žirije je navdušilo, da so pri pripravi imeli ključno vlogo EKOfrendi (seveda ob pomoči drugih dijakov na šoli) in da so v aktivnosti odlično vključili tudi lokalno skupnost. Ob EKOdnevu so organizirali številne aktivnosti, h katerim so povabili tudi zunanje strokovnjake. Z zgodnjo izvedbo EKOdneva so dijakom lahko tudi učinkovito predstavili kampanjo Pozor(!)ni za okolje, saj je dijaki prej niso poznali (v šolskem letu 2013/14 se je namreč šola v kampanjo vključila prvič). Žirija je pohvalila tudi to, da je organizacija EKOdneva imela širši vpliv, saj so o dogodku poročali mediji (TV Slovenija, Primorske novice). Všeč ji je bilo tudi to, da so dijaki ob EKOdnevu prejeli majčke s prav posebnim sloganom EKOdneva.

Na fotografijah si oglejte nekaj utrinkov z nastopa stand-up komikov Vida in Perota 9. septembra 2014. Dijakom je nagrada vlila še več volje za nadaljnje sodelovanje v kampanji Pozor(!)ni za okolje.

Biotehniška šola Šolskega centra Nova Gorica
Biotehniška šola Šolskega centra Nova Gorica